افزایش 16درصدی مرگ زنان معتاد، زنگ خطری برای شیوع اعتیاد
سلامت نیوز: چندی پیش سازمان پزشکی قانونی گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه «مرگ ناشی از سوء مصرف مواد مخدر کاهش 3/3 درصدی را نشان میدهد و این در حالی است که مرگ زنان معتاد با افزایش 16درصدی مواجه است.» البته این آمار در شرایطی روی سایت خبرگزاریها قرار گرفت که قبل از آن هم اعلام شده بود سیگار بیشترین مصرف کننده را در کشور دارد و میزان رشد مصرف مواد صنعتی در میان دانشجوبان دختر بسیار بالاست. با این آمار و ارقام کاملاً مشخص بود که حرکتی خزنده قلب کانون خانوادهها را هدف قرار داده و کشور با فاجعهای عظیم به نام «زنانه شدن اعتیاد!» روبهرو است.
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جوان در ادامه نوشت: اگر در دهه 70 خوشحال بودیم که جوانترین کشور دنیا هستیم، حالا کمکم آوازه پیر شدن جمعیت به گوش میرسد. این یک حقیقت است که با پیر شدن جمعیت و عدم توجه کافی به این مسئله و از آن مهمتر کاهش جمعیت در کشور، آسیبهای اجتماعی نیز یکی یکی رخ مینمایانند. با اینکه گزارشها حکایت از کاهش سن زنان سرپرست خانوار دارند، اخیراً رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز اعلام کرده بود که یک میلیون و 30 هزار خانوار با سرپرست زن نیازمند حمایتهای این کمیته هستند. سیدپرویز فتاح با بیان اینکه 60 درصد از جمعیت تحت حمایت کمیته امداد را سرپرست زن تشکیل میدهد، گفت: «یک میلیون و 30 هزار خانوار با سرپرست زن به علت فوت همسر، طلاق، اعتیاد و بدسرپرستی نیازمند حمایتهای این نهاد هستند و این در حالی است که سن زنان سرپرست خانوار در حال کاهش است.»
وی با ابراز نگرانی نسبت به سکونت بخشی از خانوادههای مددجوی این نهاد در مناطق آسیبپذیر، حاشیه شهرها و مناطق پرتخلف ادامه داد: «جداسازی این افراد و تهیه مسکن به صورت رهن و اجاره برای آنان به راحتی امکانپذیر نیست و این در حالی است که ما نسبت به تأثیرات اعتیاد و فساد این مناطق بر خانوادههای مددجو نگران هستیم.»
در همین رابطه، رئیس سازمان بهزیستی به افزایش آمار زنان سرپرست خانوار در چند سال اخیر اشاره کرده و گفت: «تعداد زنان سرپرست خانوار در سال 70، یک میلیون و 200 هزار و نفر در سال 85، یک میلیون و 600 هزار نفر بوده است که این آمار در سال 90 به 2 میلیون و 500 هزار افزایش یافته که نشاندهنده رشد 55 درصدی این آسیب اجتماعی است.»
اما براساس اخبار منتشر شده بیش از 9 هزار زن سرپرست خانوار در کشور زیر 20 سال سن دارند.
چندی قبل معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور نیز نگرانی خود را نسبت به گزارشهایی مبنی بر زنانه شدن اعتیاد در کشور ابراز کرده بود.
شهیندخت مولاوردی گفت: «وضعیت موجود نشان میدهد در حوزه زنان و خانوادهها با پدیدههایی مواجه هستیم که برخی از این پدیدهها جهانی هستند. پدیدههایی مانند طلاق در جامعه ما پدیدهای جهانی است ولی برخی از پدیدهها مانند سالمندی و زنانه شدن سالمندی و اعتیاد با توجه به گزارشهایی که دریافت میکنیم، نگرانکننده است.»
11میلیون زن نیازمند حمایتند
البته زمانی که معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر هم از افزایش 15 درصدی مرگ زنان معتاد در کشور خبر داد و اعلام کرد که زنان 3/9 درصد از جمعیت معتادان در کشور را تشکیل دادهاند، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مرگ زنان معتاد در سال 92 نسبت به سال 91 به میزان 16 درصد افزایش داشته است، گفت: «استعمال مواد مخدر65 درصد موجب همسرآزاری، 55 درصد موجب طلاق، 30 درصد موجب کودکآزاری، 25 درصد موجب قتل و 25 درصد موجب نزاع و خشونت میشود.»
اما نگرانیها فقط به اعتیاد ختم نشده و به گفته مولاوردی، افزایش میزان گرایش زنان و دختران به مواد محرک روانگردان بسیار نگرانکنندهتر است. در چنین شرایطی پنهانکاری و نگاه نامناسب جامعه به این دختران و زنان شرایط این گروه از زنان را بغرنج میکند. در حال حاضر زنان نیمی از جمعیت جوان کشور را تشکیل میدهند و نباید در سیاستگذاریهای حوزه جوان از حوزه زنان غفلت کرد. هماکنون 22 میلیون جوان در کشور حضور دارند که 11 میلیون نفر از آنها را زنان تشکیل میدهند. مدیر اجتماعی سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نیمی از طلاقها بر اثر اعتیاد به ویژه در زنان رخ میدهد، معتقد است در بحث اعتیاد زنان هر کسی تقصیر را به گردن دیگری نیندازد.
بهجتالسادات شهرتاش با بیان اینکه اعتیاد پدیده سادهای نیست و دارای حاشیههای فراوان و تبعات بسیار است، گفت: «طی تحقیقات انجام شده هر سه ساعت یک نفر در ایران بر اثر اعتیاد میمیرد و بیش از نیمی از طلاقها (55 درصد) بر اثر اعتیاد است. بنابراین این امر را نباید پدیدهای ساده دانست، همه ارگانها و مسئولان باید راه حل چندجانبه در خصوص کنترل بحران اعتیاد به ویژه در زنان ارائه دهند.» با این تفاسیر فاجعهای در راه است که اگر امروز جلوی آن گرفته نشود، فردا بنیان جامعه را از بین خواهد برد. فاجعهای بهنام «زنانه شدن اعتیاد!»
لینک منبع و پست : افزایش 16درصدی مرگ زنان معتاد، زنگ خطری برای شیوع اعتیاد
http://www.salamatnews.com/news/153713/افزایش-16درصدی-مرگ-زنان-معتاد-زنگ-خطری-برای-شیوع-اعتیاد
- جمعه, ۱۲ تیر ۱۳۹۴، ۰۶:۰۵ ب.ظ